Zloděj zapomněl svůj lup na místě činu. I tak způsobil škodu přes 16 tisíc korun
Ilustrační foto CC0
Chomutov

Chomutovsko - Do objektu jedné výrobní společnosti na Chomutovsku vnikl v průběhu noci muž s cílem tam krást. Batoh se svým lupem si však odložil na takovém místě, že když se šel ještě porozhlédnout po areálu firmy, co by mohl dalšího ukrást, tak už ho po svém návratu nedokázal najít. Společnosti i tak způsobil škodu přes 16 tisíc korun.

Zloděj ve firmě přeštípl svazek napájecího kabelu strojního zařízení, čímž došlo k jeho poškození. Zmíněný napájecí kabel o délce 100 metrů v hodnotě 14 tisíc korun odcizil a uložil do batohu, který však nechal na místě. Poškozením zařízení způsobil pachatel škodu přesahující 16 tisíc korun.

Provedené šetření a vyhodnocení stop zajištěných na místě krádeže přivedlo chomutovské policisty k osobě podezřelého. Tím je 39letý muž z Chomutovska, momentálně žijící v okrese Louny. Ke krádeži kabelu se přiznal a uvedl, že batoh s odcizeným kabelem si na místě odložil a šel se ještě podívat po areálu. Pak už však prý batoh nenašel, a tak místo raději opustil.

Policisté muži sdělili podezření ze spáchání trestných činů krádeže ve stádiu pokusu a poškození cizí věci. Soud by ho mohl v případě uznání viny potrestat až dvouletým odnětím svobody.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru