Chomutovští policisté zveřejnili statistiku nehodovosti za měsíc říjen: Dvě těžce zraněné osoby a škoda téměř 6 milionů korun
Ilustrační foto CC0
Chomutov

Chomutovsko - Celkem 114 dopravních nehod řešili dopravní policisté v uplynulém měsíci v okrese Chomutov. Všechny kolize se tentokrát obešly bez těch nejhorších následků, tedy bez úmrtí osob. Těžká zranění však při nich utrpěli dva lidé, 19 účastníků bylo zraněno lehce. Celkové finanční škody se vyšplhaly na částku přesahující 5,8 milionu korun.

Oproti loňskému říjnu je to pokles. Tehdy bylo zaevidováno 162 nehod, během kterých přišli o život tři lidé. Finanční škody byly za říjen 2021 ve srovnání s letošním říjnem téměř o 1,9 milionu korun vyšší.

V říjnu 2022 v souvislosti s nehodami policisté uložili pokuty v souhrnné částce 30 500 korun.

Řidiči motorových vozidel zavinili 90 střetů, řidiči nemotorových vozidel měli na svědomí dvě nehody, jedenkrát byl na vině chodec. Policistům bylo oproti loňskému říjnu nahlášeno méně střetů se zvěří, letos jich bylo evidováno 21, vloni 32.

Nejčastějšími příčinami nehod zaviněných řidiči byl nesprávný způsob jízdy, a to v 57 případech, nedání přednosti ve 22 případech a nepřiměřená rychlost v 11 případech. Kvůli neopatrnému předjíždění se bouralo dvakrát.

Během října policisté zjistili tři řidiče, kteří měli nehodu pod vlivem alkoholu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru