Před Chomutovskou knihovnou se chystá revitalizace zeleně. Dojde i k výměně pouličního osvětlení
Současný stav zeleně před Chomutovskou knihovnou. Foto: Chomutovská knihovna, p. o.
Chomutov

Chomutov - V průběhu měsíce listopadu bude zahájena revitalizace zeleně na prostranství před budovou Chomutovské knihovny. V jejím průběhu dojde k obměně stávající skladby zeleně, jejíž stav neumožňuje odpovídající péči při pravidelných úpravách. Provedena tak bude především výsadba stálezeleného zimolezu kloboukatého a úpravy travnatých ploch. Kromě estetického zkvalitnění uvedené lokality dojde zpřehledněním prostor i ke zlepšení situace z pohledu výskytu projevů vandalismu v místě, které je oblíbeným místem odpočinku mnoha obyvatel města při návštěvách jeho centra.

V rámci revitalizace veřejného prostranství před budovou knihovny a muzea bude zároveň vyměněno stávající pouliční osvětlení. Nové stožáry i svítidla budou obdobná jako před divadlem, nicméně bez sodíkových výbojek. Budou obsahovat technologii LED, ale teplota chromatičnosti bude ponížena na pouhých 1 800 K, což odpovídá teplotě dnes již historických sodíkových výbojek. Osvětlení parčíku bude více rovnoměrné a zároveň se zvýší i pocit bezpečí při zachování příjemné pohody.

Příštího roku by se měla obnova dotknout i prostoru kolem infocentra a za budovou knihovny v prostoru tzv. „Východních zahrad“, známém jako parkoviště za knihovnou. V tomto prostoru se nachází stávající lucerny, které by město v rámci realizace úprav zrestaurovalo.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru