Prevence jirkovských strážníků na základních školách: Žáci druhých tříd jsou seznamováni formou hry o rizicích, která je mohou potkat
Foto Zdroj: Město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Se zahájením školního roku začala jirkovská městská policie v rámci prevence kriminality rozdávat na všech základních školách žákům druhých tříd Zápisník AJAX. Jedná se o jakousi učebnici - pracovní sešit, který seznamuje děti s jednotlivými problematikami nenásilnou formou.

Tato učebnice využívá věku, kdy už děti umějí číst, psát a stále rády přijímají nové vědomosti formou hry. Zápisníkem žáky provází policejní pes AJAX.

Strážníci - preventisté v říjnu rozdali druhákům 200 zápisníků. Do tříd budou pravidelně docházet každý měsíc a pracovat s dětmi. Zápisník obsahuje jednotlivá témata, která jsou vhodně zařazena vzhledem k věku žáků. V říjnu se malí školáci postupně seznámili s policistou, strážníkem a dopravní tématikou. Další měsíce budou začínat závažnější témata, jako šikana, alkohol, hazardní a počítačová kriminalita.

Projekt se na konci školního roku na školách společně s pedagogy vyhodnotí a děti dostanou různé věcné odměny. Ve třídě pak následně zůstane plyšový AJAX, který bude jejím maskotem.

1411jirkovprevencestraznikunaskolach2

1411jirkovprevencestraznikunaskolach3

1411jirkovprevencestraznikunaskolach4

Foto Zdroj: Město Jirkov

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru