S více než dvěma promile alkoholu usedl za volant. Škoda přes 200 tisíc korun
Ilustrační foto: E-deníky.cz
Chomutov

Chomutov - Více než dvousettisícovou škodu způsobil svou nerozvážností mladý muž z Chomutova. Začátkem listopadu totiž v dopoledních hodinách usedl za volant pod vlivem alkoholu. Postupně naboural do rozvodné elektrické skříně, poštovní schránky a oplocení rodinného domu.

Na jedné z chomutovských křižovatek muž při odbočování nezvládl řízení vozidla a i díky nepřiměřené rychlosti se dostal do smyku. Auto najelo na chodník a narazilo do rozvodné elektrické skříně, poštovní schránky a oplocení rodinného domu. Vozidlo se pak samovolně zastavilo na pozemku tohoto domu.

Dechová zkouška, kterou s řidičem policisté po nehodě provedli, ukázala hodnoty přesahující dvě promile alkoholu. Nehoda se obešla bez zranění, avšak škody způsobené na vozidle, oplocení, rozvodné skříni a schránce, byly vyčísleny na 212 tisíc korun.

„Třiadvacetiletému muži policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. U soudu mu kromě peněžitého trestu a zákazu činnosti hrozí v krajním případě i odnětí svobody na šest měsíců až tři roky," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru