Opakovaně napadal a vydíral svou bývalou přítelkyni. U výhružek neváhal použít nůžky nebo kuchyňský nůž
Ilustrační foto CC0
Chomutov

Chomutov - Za mřížemi vazební věznice skončil v pátek 29letý muž z Chomutova poté, co ho vyšetřovatel obvinil ze spáchání několika trestných činů, kterých se měl dopustit na své bývalé přítelkyni. Ženu opakovaně fyzicky napadal, vydíral ji a dokonce jí vyhrožoval s nožem u krku.

V poutech skončil dotyčný poprvé již v polovině listopadu. Policisté ho zadrželi po incidentu s jeho bývalou přítelkyní, ke kterému došlo u ní v bytě v Chomutově, kam ho nejprve sama pustila. Na tomto místě mělo následně dojít z jeho strany k vydírání poškozené ohledně dalšího pokračování jejich vztahu. Přitom chtěl po ní přístupové heslo do jejího telefonu, a když mu ho nedala, měl jí telefon rozbít o stůl. Pak měl dotyčnou fyzicky napadnout a hrozit jí nůžkami a kuchyňským nožem, jež jí měl přikládat ke krku. Nakonec z bytu odešel. Policisté na základě získaných informací muže zadrželi a obvinili ze spáchání zločinu vydírání.

Ani zahájené trestní stíhání ho však zřejmě od dalšího protiprávního jednání neodradilo. Za pár dní šel totiž znovu za bývalou přítelkyní do bytu s tím, aby mu dala ještě šanci. Když to odmítla a chtěla, aby odešel, měl být opět agresivní. Ženu měl urážet a fyzicky napadnout několika ranami pěstí a fackami do obličeje. Bez dovolení si také prohlížel komunikaci v jejím telefonu a jejímu současnému příteli pak z něho poslal hlasovou zprávu, ve které mu vyhrožoval násilím.

Podezřelého tedy opět zadrželi policisté, tentokrát se však již propuštění nedočkal. Vyšetřovatel nejprve rozšířil jeho trestní stíhání o další trestné činy, a to vydírání, nebezpečné vyhrožování, porušení tajemství dopravovaných zpráv a porušování domovní svobody. Poté podal podnět k vazebnímu stíhání obviněného, na jehož základě soud rozhodl o jeho vzetí do vazby.

„Podle zákona mu za popsané jednání soud může v případě prokázání viny uložit trest odnětí svobody až na osm let," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru