OBRAZEM: Rekonstrukce bytového domu v Nádražní ulici v Klášterci nad Ohří dokončena. Vzniklo osm nových bytů
Foto: Město Klášterec nad Ohří
Chomutov

Klášterec nad Ohří - Město Klášterec nad Ohří uvedlo na svých webových stránkách, že dokončilo práce na celkové rekonstrukci bytového domu v Nádražní ulici. Během renovace byl dům odkrytý až na nosné konstrukce a dočkal se mimo jiné nových obkladů, oken či rozvodů. Celý dům je zateplený, aby splnil parametry nízkoenergetické stavby.

Dešťová voda z objektu poputuje do podzemní nádrže o objemu 5 m3 a přebytečná voda se bude následně zasakovat v souladu s koncepcí zadržování vody v krajině.

V objektu nově vzniklo osm bytů. Pravidla pro hospodaření s těmito byty schválila v minulém týdnu rada města. V obecním zájmu budou primárně určeny např. pro lékaře, hasiče, apod.

V loňském roce stálo město před rozhodnutím dům prodat, čímž by však přišlo o majetek, zbourat, což by neslo vysoké náklady na demolici, odvoz na skládku a novou výstavbu, nebo jej ponechat a kompletně zrekonstruovat na byty, a tím zhodnotit městský majetek.

Město se rozhodlo do bytového fondu investovat a dům zrenovovat. Investiční akci s celkovými náklady 21 milionů Kč bez DPH navíc podpořilo Ministerstvo pro místní rozvoj ČR dotací ve výši necelých 6 milionů korun.

2911klastereczkolaudovanibytovehodomu2

2911klastereczkolaudovanibytovehodomu3

2911klastereczkolaudovanibytovehodomu4

2911klastereczkolaudovanibytovehodomu5

2911klastereczkolaudovanibytovehodomu6

2911klastereczkolaudovanibytovehodomu7

2911klastereczkolaudovanibytovehodomu8

Foto: Město Klášterec nad Ohří

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru