FOTO: V chomutovském zooparku zazimovávali pelikány. Podívejte se, jak každoroční odchyt vypadal!
Foto: Zoopark / Matěj Kynšt
Chomutov

Chomutov - V minulém týdnu proběhlo zazimování pelikánů v Zooparku Chomutov. Jedná se o pravidelný odchyt, který není vůbec jednoduchá. Chovatelé musí opeřence odchytit a přemístit do vyhřátých místností, kde ptáci vyčkají až do jara. 

"Možná se to nezdá, ale pravidelný listopadový přesun našich pelikánů do zimoviště je poměrně velká akce. Nalákat, nahnat do houfu, na jedno místo, pochytat, přenést... To není jen tak! Ale i letos jsme to zvládli. Na hladinu rybníka se pelikáni bílí i kadeřaví vrátí zase na jaře. A my budeme doufat, že jich třeba bude více. Teď totiž nastává období jejich hnízdění a případného odchovu mláďat," píše Zoopark na svém facebookovém profilu.

FOTO

0112pelikani2

0112pelikani3

0112pelikani4
Foto: Zoopark / Matěj Kynšt

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru