AKTUÁLNĚ: Ledovková kalamita pokračuje! Na Mostecku se převrátily hned tři sypače, u Bělušic kolabuje doprava
Nehoda sypače u Celia. Foto: Oldřich Hájek
Chomutov

Most - Mostecko stejně jako ostatní další okresy trápí další den silná ledovka. V úterý došlo hned ke třem nehodám sypačů. Silničáři žádají, abyste zvážili, zda je nutné vycházet ven, či vyjíždět na silnice.

V ranních hodinách se převrátil sypač u skládky Celio na silnici u jezera Most, řidič podle našich informací utrpěl zranění. Probíhají vyprošťovací práce, nehoda neomezuje dopravu.

Další dopravní komplikace očekávejte na silnici číslo 5694 u Bělušic na Mostecku, tady se kvůli ledovce převrátily hned dva sypače mimo vozovku a několik aut. Silnice mezi Bečovem a Bělušicemi je zcela nesjízdná, najíždí sem stále další a další vozidla, silnice se tak dále blokuje.

"Komunikace jsou sjízdné jen s velkou opatrností. Podmínky jsou extrémní a nadále zůstávají zledovatělé chodníky. Pro prioritní zajištění průjezdnosti vozidel systému IZS se ošetřují nejprve páteřní komunikace, dále hlavní komunikace a následně ty další. Ošetření metodou solení nebo podsolení je při těchto kalamitních situací zpravidla účinné jen v menší míře," uvádí město Most na Facebooku.

„V rámci této události jsme nasadili do terénu veškerý náš vozový park a dostupné kapacity. Kalamita dosáhla ale takového stupně, že i naše technika má velké problémy zajet do určitých, zejména svahovitých lokalit. Stupeň náledí byl dokonce tak vysoký, že došlo k havárii jednoho z našich sypačů. S tímto stavem souvisí samozřejmě i svoz odpadů. Počasí nikdo neporučí, ale děláme všechno pro to, abychom jeho dopady co nejvíce zmírnili a vy jste důsledky nepříznivé situace pocítili co nejméně,“ sdělil ředitel Technických služeb města Mostu Václav Zahradníček.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru