Muž si vymyslel fiktivní rybářské závody a z muže z Chomutovska vylákal 12 tisíc jako startovné
Ilustrační foto
Chomutov

Chomutovsko - Ze spáchání trestného činu podvodu byl začátkem měsíce obviněn 34letý muž z Uherského Hradiště. Ten měl poškozeného z Chomutovska připravit o 12 tisíc korun. Muž chtěl vydělávat na fiktivním startovném. 

"Poškozený se na policii obrátil s tím, že naletěl neznámému pachateli, který na internetových stránkách zveřejnil nepravdivé informace o pořádání rybářských závodů. Muž se do závodu přihlásil a dle instrukcí zaplatil převodem na bankovní účet částku 12 tisíc korun, což mělo být startovné. Žádné závody se však nekonaly a ani se konat neměly, vše byl od začátku podvod motivovaný snahou vylákat od lidí peníze," popisuje podvod mluvčí Policie ČR Miroslava Glogovská.

Na základě oznámení se policisté začali případem zabývat a šetřením se jim podařilo zjistit totožnost podezřelého. Podle jejich poznatků se o podobný podvod dotyčný pokusil ještě ve dvou případech, kdy jako startovné požadoval pokaždé částky ve výši 9 tisíc korun. Do těchto dalších dvou fiktivních závodů se mu však nikdo nepřihlásil a žádné další peníze tedy nezískal.

"Poté, co policisté muže odhalili, ke všemu se přiznal a poškozenému celou částku vrátil. Svého jednání litoval a jako důvod uvedl, že propadl sázení a potřeboval peníze," dodala tisková mluvčí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru