Cizinec využil příležitosti a vzal zapomenutý mobil. Poslal ho manželce k Vánocům, ta si ale dárek dlouho neužila
Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutovsko - Ze snadno nabytého mobilu se dlouho neradoval 55letý cizinec žijící na Chomutovsku. Ten koncem listopadu navštívil supermarket, kde se mu naskytla příležitost získat zadarmo IPhone.

"Telefon chvíli předtím u samoobslužných pokladen zapomněl jeho majitel, který měl kromě něj v pouzdře uložené i platební karty. Když zjistil, že o mobil v hodnotě bezmála 27 tisíc přišel, domníval se, že ho u pokladen někdo okradl a událost nahlásil policistům jako krádež. Ti se případem začali zabývat a provedeným šetřením se jim podařilo zjistit totožnost podezřelého a vypátrat ho. Muž se přiznal, že telefon vzal a poté ho poslal poštou své manželce zdržující se v cizině. Pro ni to měl být dárek k Vánocům. Když ho policisté vyzvali k vydání telefonu, tak zařídil, aby ho manželka poslala zpět a on ho mužům zákona vrátil," uvedla k případu policejní mluvčí Miroslava Glogovská. 

Policisté mobil pak předali majiteli a cizinci naopak předali záznam o sdělení podezření ze spáchání trestných činů zatajení věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Podle zákona mu za jejich spáchání v krajním případě hrozí u soudu až dvouletý trest.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru