Recidivista na svobodě opět kradl. Vloupával se do garáží, aut nebo skladového kontejneru
Ilustrační foto
Chomutov

Chomutovsko - Za mřížemi vazební věznice skončil v minulých dnech 44letý muž z Chomutova. Důvodem je, že podle zjištění policistů se má dotyčný opakovaně dopouštět majetkové trestné činnosti. Od začátku tohoto roku měl muž spáchat několik krádeží vloupáním.

Oznámení o vloupáních spáchaných neznámým pachatelem přijali policisté v průběhu ledna. K „vloupačkám“ došlo na různých místech města Chomutov a původně neznámý lapka vniknul, nebo se pokusil vniknout do rozličných objektů. Předmětem zájmu byly dvě garáže, užitkové vozidlo anebo skladový kontejner.

"Z jedné z garáží si měl začátkem ledna pachatel po násilném vniknutí dovnitř postupně odnést elektrické nářadí (bourací kladivo, příklepovou vrtačku a další), motokrosové oblečení a vybavení a leštičku na auto. Do další garáže se původně neznámá osoba sice pokoušela násilím dostat, nakonec se jí to však nepodařilo. Ve skladovém kontejneru v areálu školícího centra dotyčného zřejmě zaujal pojízdný automobilový zvedák, který si také z místa odnesl. O pár dní později se předmětem vloupání stalo pro změnu užitkové vozidlo, ze kterého zmizela motorová pila a kufr na nářadí," popsala případ policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Celková škoda způsobená popsanými skutky byla v součtu odhadnuta na téměř 80 tisíc korun, přičemž 66 tisíc je hodnota odcizených věcí a 12 tisíc činí škody na majetku v souvislosti s násilným vniknutím.

"V průběhu prověřování krádeží získali policisté poznatek k osobě možného podezřelého, který rozpracovali a následně zadrželi 44letého muže. Toho pak vyšetřovatel obvinil z pokračujícího trestného činu krádeže. Vzhledem k pokračování trestné činnosti i k pestré trestní minulosti tohoto recidivisty poté podal podnět, aby byl obviněný vyšetřován vazebně. Ve vězení by muž mohl v případě prokázání viny strávit až dva roky," dodala na závěr mluvčí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru