Pokácené stromy v Alešově ulici v Chomutově zůstanou podél železniční tratě. Stane se z nich domov pro drobné živočichy a hmyz
Foto: město Chomutov
Chomutov

Chomutov - Odbor životního prostředí upozorňuje veřejnost na výraznější zásah do stromoví podél železniční tratě v Alešově ulici.

V blízkých dnech ho začne provádět Správa železnic, a to kvůli zajištění průjezdnosti a bezpečnosti provozu na daném úseku. Přestože zákon dává železničářům možnost podél kolejí zcela vykácet stromy v dopadové vzdálenosti výšky dvou stromů, což je patnáct až třicet metrů, praxe tak striktní nebývá. Také v tomto případě po dohodě s odborem životního prostředí bude vykáceno jen několik stromů v bezprostřední blízkosti trati a několik dalších nad trať nakloněných. Navíc řada těchto stromů na místě zůstane jako biotop pro drobné živočichy a hmyz, a to buď nastojato ve formě stromového torza, nebo naležato ve formě pokáceného kmene.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru