Chomutov opraví komunikaci procházející velkými sídlišti. První etapu zahájí už letos v létě
Foto: město Chomutov
Chomutov

Chomutov - Chomutovští radní vyhlásili zadávacího řízení k obnově povrchu komunikací v ulici Březenecká a také Pod Strážištěm. Fakticky tím zahájili úvodní etapu obnovy celé klíčové komunikace, která vede skrz velká chomutovská sídliště. Plánem města je opravit v následujících letech všechny úseky mezi sídlišti Březenecká a Písečná.

V první etapě projektu budou obnoveny povrchy v ulicích Březenecká a Pod Strážištěm. Jedná se o obnovu asfaltových krytů komunikací, stávajících zálivů nástupišť MHD a přechodových ostrůvků. Součástí díla bude taktéž příprava infrastuktury v podobě položení chrániček metropolitní sítě a nového veřejného osvětlení. Předpokládaná hodnota této etapy je kolem 25 milionů korun.


„Obnova hlavní sídlištní komunikace je prioritou současného vedení města. V každém dalším roce chceme pokračovat navazující etapou tak, aby byla silnice od Březenecké až po Písečnou pohodlná pro řidiče a bezpečná pro chodce,“ uvádí David Dinda, náměstek primátora, který má v gesci rozvoj a investice města.


Aktuálně bude probíhat tendr na zhotovitele tohoto projektu. V květnu by město chtělo již podepsat smlouvu s vítězným uchazečem a od léta do konce roku pak práce realizovat.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru