Vysloužilé spotřebiče dostaly novou šanci
Kontejner pro zpětný odběr elektrozařízení
Chomutov

Jirkov – Jirkov získal certifikát k environmentálnímu vyúčtování za rok 2022. Jedná se o přesný výpočet přínosu pro životní prostředí, který vznikl díky zpětnému odběru a recyklaci vysloužilých elektrospotřebičů. V Jirkově lidé v loňském roce vytřídili 11 947 kg elektrozařízení.

V nedalekém Litvínově ve stejném období lidé vytřídili desetkrát méně elektroodpadu.
Pro zajištění sběru a recyklace vysloužilých elektrozařízení si město Jirkov vybralo ke spolupráci kolektivní systém ASEKOL.
Elektroodpad je v současné době jedním z nejrychleji rostoucích druhů odpadu. Díky zodpovědné recyklaci vznikají úspory spotřeby elektrické energie, primárních surovin, vody, v okyselování prostředí a produkci skleníkových plynů.
Díky druhotnému využití elektrospotřebičů Jirkované ušetřili např. cca 14 269 l ropy. Úspora takového množství ropy se rovná stejné spotřebě množství potřebného k ujetí 209 754 km v běžném osobním automobilu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru