Třaskavé téma probírali úředníci se středoškoláky, teď míří do základních škol
EVROPA CHCE DOSÁHNOUT KLIMATICKÉ NEUTRALITY DO ROKU 2050. FOTO: PIXABAY
Chomutov

Chomutov – K environmentální výchově na chomutovských základních i středních školách začali přispívat pracovníci odboru životního prostředí. Pomocí zajímavých přednášek se snaží objektivně informovat o stavu a vývoji životního prostředí.


Již v minulém školním roce pracovníci odboru životního prostředí provedli testovací přednášku na základní škole Hornická, nyní od začátku tohoto kalendářního roku už mají na kontě dvě přednášky na střední škole ESOZ, konkrétně ve třídě pro budoucí hasiče. „Studentům byl například představen nejednoznačně přijímaný Green deal, neboli Zelená dohoda pro Evropu, která pro Evropskou unii plánuje dosažení klimatické neutrality do roku 2050. Také jsme měli přednášku o hospodaření se srážkovou vodou. Obě tyto přednášky byly koncipované jako soutěže družstev. To vítězné na závěr obdrželo drobné ceny,“ komentuje Dagmar Mutinská, vedoucí odboru životního prostředí.


Odbor životního prostředí chomutovského magistrátu má v plánu v přednáškách pokračovat, a to především na základních školách.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru