Zrcátka u aut ukopávali prý z hecu. Můžou do vězení až na dva roky
TAKTO SVÉ AUTO NAJÍT NECHCETE. FOTO: PČR
Chomutov

Kadaň – Ze spáchání trestných činů poškození cizí věci a výtržnictví obvinil policejní vyšetřovatel minulý týden ve středu dva muže z Kadaně ve věku 25 a 21 let.

„Den předtím krátce před čtvrtou hodinou ranní se tito mladíci potulovali ulicemi Kadaně a chvíli si "krátili" ničením zaparkovaných vozidel. Byli opilí a začali se hecovat a kopat do zpětných zrcátek zaparkovaných aut, přičemž u šesti vozů zrcátka buď úplně ulomili, nebo poškodili. Kromě toho další vozidlo poškrábali a dvěma utrhli stěrače. Toto jim však zřejmě nestačilo, vysadili tedy ještě z držáků dva odpadkové koše, a ze země vytrhli tyč informační cedule. Svým řáděním způsobili škodu vyčíslenou na nejméně 30 tisíc korun," popsala čin policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Dopadnout a obvinit oba muže se podařilo díky spolupráci se strážníky Městské policie Kadaň, kteří na základě telefonického oznámení pomocí kamerového systému sledovali, kde se výtržníci nacházejí a vydali se za nimi. Přestože se muži snažili utéct, nakonec byli zadrženi. Následné dechové zkoušky ukázaly, že byli posilněni alkoholem. Nadýchali totiž hodnoty kolem 1,3 promile.

U soudu hrozí obviněným až dvouletý trest odnětí svobody.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru