Veřejný prostor rozsvítily dětské malby. Kde je najdete?
PODCHOD NA PÍSEČNÉ V CHOMUTOVĚ OŽIL DĚTSKÝMI MALBAMI. FOTO: MĚSTO CHOMUTOV
Chomutov

Chomutov – Obrovskou vlnu pozitivních reakcí vyvola výzdoba podchodu u zdravotního střediska na Písečné. Postaraly se o ni žáci základní školy Písečná.

Právě na jejich popud nechalo město opravit tamní schodiště. Technické služby připravily základní výmalbu stěn podchodu a paní učitelky ze základní školy Písečná skvěle zorganizovaly děti nejen ze školy, ale i z přilehlé mateřské školky a mladé lidi z nízkoprahového centra Zahrada a společně malovali stěny podchodu. Na jedné zdi je rozbouřené moře, na druhé velká motýlí křídla a květiny.

První reakce jsou vesměs pozitivní a volají po takovémto zkrášlení i dalších veřejných prostorů. „Šikulky, a co podchod u Tipu? Další plocha k realizaci dětských maleb," vyzvala například na sociální síti facebook na profilu města Kateřina Škardová. Tamtéž připomněla Alena Katela, která kandidovala do zastupitelstva za uskupení PRO Chomutov, že už loni jako členka kulturní komise při magistrátu v Chomutově v minulém volebním období navrhovala, aby se fasády městských objektů vylepšily uměleckými díly.

Toto téma je momentálně aktuální v nedalekém Litvínově. V těchto dnech vzniká na Mostecku vůbec první několikametrový mural art na fasádě Krušnohorské polikliniky. Za velké podpory jednatelky polikliniky a s posvěcením vedení města. První námět je úzce spjat přímo s městem. Odkazuje na jeho patrona, tedy svatého Michaela archanděla. Přečíst si o nápadu a podívat se na aktuální fotografie můžete ZDE.

 

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru