Psí hřiště, sluneční hodiny nebo lepší chodník? Chomutovští mohou hlasovat, kam poputují statisíce
CHOMUTOVANÉ BY SI NAPŘÍKLAD PŘÁLI OPRAVIT FONTÁNU. FOTO: MĚSTO CHOMUTOV
Chomutov

Chomutov – Druhým dnem se mohou obyvatelé Chomutova zapojit do hlasování o projektech na vylepšení města, které navrhují sami občani. Hlasuje se on-line formou v aplikaci Munipolis, a to po dva týdny do 16. května.

Z třiceti jedna předložených návrhů občanů do 5. ročníku participativního rozpočtu bylo osmnáct z nich posouzeno jako realizovatelných, a postupují tak do hlasování.

„V letošním roce mají hlasující opravdu z čeho vybírat. Byly nám doručeny takové návrhy, jako jsou sluneční hodiny v centru města, vodní mlhoviště u cyklostezky, psí hřiště, propojení cyklostezek okolo zooparku a mnoho dalších,“ vypočítává Tereza Rödlingová, koordinátorka participativního rozpočtu.

Pro konkrétních osmnáct návrhů může hlasovat každý, kdo bydlí, pracuje či aktivně využívá veřejná prostranství města Chomutova. „Hlasující má možnost rozdělit mezi 18 návrhů až 6 kladných hlasů a maximálně 3 záporné hlasy, nemusí je ale rozdat všechny. Každý může hlasovat pouze jednou. Jednomu návrhu lze udělit jen jeden hlas, ať už kladný nebo záporný. Oba hlasy mají stejnou váhu,“ vysvětluje systém hlasování Tereza Rödlingová.

Odkaz na hlasování naleznou lidé na webové stránce participativního rozpočtu naschomutov.cz, případně přímo ZDE

Participativní rozpočet už do svého rozvoje zařadila i okolní města. V Litvínově je již například rozhodnuto. Které projekty dostaly největší podporu, si můžete přečíst ZDE

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru