Sérii krádeží a vloupání v Klášterci má na svědomí cizinec
ZAJIŠTĚNÉ DŮKAZNÍ MATERIÁLY. FOTO: PČR
Chomutov

Klášterec nad Ohří – Policisté objasnili sérii trestné činnosti spáchané v Klášterci nad Ohří během uplynulého měsíce. Od poloviny dubna se na policii obrátilo několik poškozených, jejichž majetek si vyhlédl neznámý pachatel.

Ten pokaždé „pracoval“ v nočních hodinách, kdy vyrážel na různá místa s cílem něco ukrást. V jednom z barů odcizil mobilní telefon, který návštěvnice podniku nechala chvíli položený na stole bez dozoru. Stejné noci muže zaujalo nezajištěné jízdní kolo v hodnotě odhadnuté na 70 tisíc, jenž jeho majitel opřel o výlohu kavárny a šel dovnitř. Dotyčný tedy na kolo sedl a odjel. Okradený majitel sice z kavárny za pachatelem vyběhl, dostihnout se mu ho ale nepodařilo," popsala první případ policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Předmětem zájmu tohoto původně neznámého muže však byly hlavně pozemky u rodinných domů, kam vnikl celkem šestkrát. V prvním případě vlezl do dvou odemčených aut zaparkovaných na pozemku u domu. Jedno z nich se neúspěšně pokusil nastartovat, a když to nevyšlo, tak alespoň odcizil dálkové ovladače od vrat. Z druhého vozidla po jeho prohledání sebral sluneční brýle. Ve stejné době a stejné ulici přelezl oplocení jiného pozemku, kde pouze otevřel neuzamčené dveře do domu a místo opustil. O pár dní později byl úspěšnější, z vloupání do garáže u rodinného domu si měl odnést vysokotlaký čistič, svářecí agregát a různé nářadí v celkové hodnotě přes 70 tisíc korun. Další tři jízdní kola a nářadí měl odcizit při vniknutí na dva pozemky u domů koncem měsíce. Napáchané škody se tak podle odhadu vyšplhaly na částku cca 250 tisíc korun.

Poslední návštěva cizího pozemku se mu ale vymstila a urychlila jeho dopadení. Kolem půl dvanácté v noci nezvaného hosta u svého domu totiž vyrušil jeho obyvatel. „Dotyčný z místa sice utekl, avšak majitel domu zalarmoval městskou policii. Ta kromě vyslání své hlídky předala informaci také kláštereckým policistům, kteří ihned vyrazili na místo. Na nedaleké křižovatce si policisté všimli trojice mužů, z nichž jeden odpovídal popisu podezřelého," doplnila mluvčí. Po jeho zadržení se ukázalo, že dotyčný je skutečně mužem, jehož v souvislosti s popsanými krádežemi již měli v hledáčku kriminalisté. Zadržení v blízkosti místa činu tak dosud získané poznatky pouze potvrdilo. Následně provedená domovní prohlídka v obydlí podezřelého ukázala, že kriminalisté byli na správné adrese. V bytě totiž policisté část odcizených věcí nalezli a zajistili.

Osmadvacetiletý cizinec, který se navíc vydával za někoho jiného, se k trestné činnosti přiznal. Vyšetřovatel mu sdělil obvinění ze spáchání pokračujících trestných činů krádeže a porušování domovní svobody a dále z trestného činu neoprávněného užívání cizí věci ve stadiu pokusu. Kromě toho policisté zjistili, že muž se na území České republiky zdržuje neoprávněně, protože byl již dříve vyhoštěn. „Je tedy stíhán i pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání," dodala Miroslava Glogovská.

Na základě podnětu vyšetřovatele soud obviněného poslal do vazby, kde si počká na rozsudek. Hrozí mu až pětiletý trest odnětí svobody.

 

pachatel

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru