Policisté uspořádali přehlídku nejen pro pionýry. Kluky zajímal hlavně policejní radar
UKÁZKA SPOLUPRÁCE PSOVODA S JEHO ČTYŘNOHÝM PARŤÁKEM JE DIVÁCKY OBLÍBENÁ. FOTO: PČR
Chomutov

Chomutov – Získat povědomí o práci různých složek policie mohli v sobotu 13. května na chomutovském Kamencovém jezeře nejen účastníci republikového setkání pionýrských oddílů (RESET), ale i další návštěvníci areálu. Na akci pořádané samotnými pionýry se jich sešlo více než tisíc, a to od těch nejmenších až po dospělé.

V rámci doprovodného programu se akce zúčastnili chomutovští dopravní policisté, policisté z oddělení hlídkové služby, kriminalistický technik anebo psovodi se svými dvěma psy. Ti již tradičně upoutali pozornost návštěvníků svými ukázkami. Velký zájem měli mladí pionýři také o stanoviště kriminalistického technika, který jim nejen poutavě vyprávěl o své práci a odpovídal na množství dotazů, ale zájemcům také snímal otisky prstů.

Zejména chlapci se pak zastavovali u vozidla oddělení hlídkové služby, kde si mohli například prohlédnout a vyzkoušet vybavení prvosledových policejních hlídek," dodala policejní mluvčí Miroslava Glogovská s tím, že i tady si vyslechli zajímavé informace, a to přímo od vedoucího chomutovských „hlídkařů“. Jak vypadá tzv. skrytý dohled nad silničním provozem, se návštěvníci mohli dozvědět pro změnu od hlídky dopravních policistů, kteří do areálu zavítali v civilním vozidle vybaveném mj. radarem.

Informace o možnostech uplatnění u Policie ČR získali zájemci od policistky z oddělení tisku a prevence ve stánku, kde kromě náborových letáků zejména děti zaujaly drobné prezentační předměty, které si mnozí spolu se zážitky z akce odnesli.

Ukázka PČR 6

ukázka PČR 3

ukázka PČR 1

Ukázka PČR5

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru