Mladík se vloupal do školky, když byly učitelky s dětmi na zahradě
Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutov – Za zdmi věznice skončil Chomutovan, který se měl v minulém týdnu vloupat do objektu mateřské školy na chomutovském sídlišti.


V dopoledních hodinách policisté přijali oznámení o vloupání neznámým pachatelem. „Do budovy vnikl pootevřeným oknem a ve třídě pak z kabelek, které tam měly odloženy zaměstnankyně školky, odcizil dvě peněženky, různé osobní doklady a platební karty. Napáchal tím celkovou škodu bezmála 8 tisíc korun. Dotyčný byl natolik drzý, že do třídy vnikl v pracovní den za plného provozu zařízení, kdy učitelky s dětmi byly na školní zahradě," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Při prvotním prošetřování případu získali policisté na místě popis podezřelého, který byl v době vloupání spatřen na pozemku školky. Popis ihned předali také hlídkám městských strážníků. „Ti si chvíli poté na sídlišti nedaleko školky všimli mladíka, který odpovídal popisu. Brzy ho tedy policistům předali," dodala mluvčí.


Policisté tohoto 19letého muže zadrželi a provedli další šetření a úkony, včetně vyhodnocení některých stop zajištěných na místě, které jejich podezření potvrdily. Mladý Chomutovan, jež byl již v loňském roce za krádež odsouzen, si tak po zadržení vyslechl podezření ze spáchání trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V rámci zkráceného přípravného řízení byl poté předán soudu, který rozhodl o jeho umístění do věznice. Za popsané jednání hrozí podle zákona až tříletý nepodmíněný trest.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru