Muž zásoboval narkomany na Chomutovsku, policisté v autě našli sto gramů pervitinu
Zajištěný pervitin. Foto: Policie ČR
Chomutov

Chomutov - I ve zkušební době podmíněného propuštění z výkonu trestu, kam ho soud poslal v souvislosti s distribucí pervitinu, zřejmě pokračoval v této činnosti 35letý muž z Chomutova.

„Kriminalisté na základě rozsáhlého prověřování zjistili, že měl nejméně po dobu přesahující jeden rok na Chomutovsku distribuovat pervitin jeho uživatelům," podotkla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.
Policisté zdokumentovali desítky případů, kdy „zákazníci“ drogu od dotyčného většinou kupovali, avšak v některých případech ji od něho měli dostat zdarma nebo za protislužbu jako byl např. odvoz vozidlem.

Na základě získaných informací, podle nichž měl muž pro pervitin jezdit do jiného města v Ústeckém kraji, pak kriminalisté spustili akci. „Po návratu vozidla do Chomutova ho zastavili a jeho osádku, včetně zmíněného muže, zadrželi. V batohu jeho kamarádky, která byla také při akci zadržena, pak nalezli cca 100 gramů pervitinu," popsala zásah mluvčí. Jak vyšlo najevo, tuto drogu měl sice zakoupit právě 35letý Chomutovan, avšak následně po nákupu ji k sobě do batohu měla schovat jeho 26letá kamarádka.

Oba jsou trestně stíháni pro spáchání zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Obviněný muž je stíhán vazebně. S ohledem na značné množství zajištěné drogy a v případě obviněného i s přihlédnutím k jeho předchozímu odsouzení jim u soudu hrozí vysoké tresty, a to v rozmezí od dvou do deseti let.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru