Chomutov rozdává peníze na péči o stromy. Kdo má nárok?
Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutov – Město Chomutov chce finančně podpořit majitele hodnotných dřevin. Rozdává proto dotaci na ošetření stromů. Vedení města k tomuto kroku přistoupilo s vědomím toho, že zatímco na veřejném prostranství jsou stromy pod dohledem odborníků ošetřovány pravidelně, na soukromých pozemcích to běžné není. Jejich vlastníkům proto město nabízí dotaci na ošetření, a to až do výše dvaceti tisíc korun a devadesáti procent uznatelných nákladů.


„Žadatelem o příspěvek může být soukromá osoba, spolek, společenství vlastníků jednotek nebo například škola. Podmínkou je vlastnictví popřípadě alespoň nájemní smlouva k pozemku, na kterém daný strom roste. Žadatel také může být i právnická osoba, jejímž hlavním předmětem činnosti ale není podnikání," uvádí město Chomutov.
Žádosti je možné podat do 30. června. Pro více informací o podání žádosti se mohou zájemci obrátit na Odbor životního prostředí na čísle 474 637 940.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru