Ve čtvrtek to vypukne. První polovinu ulice Březenecká obsadí dělníci
ILUSTRAČNÍ FOTO
Chomutov

Chomutov – Ve čtvrtek 13. července zahájí dělníci plánovanou kompletní rekonstrukci povrchů v Březenecké ulici, páteřní silnici mezi sídlišti. Řidiči musejí počítat s objízdnou trasou, rekonstrukce se dotkne také městské hromadné dopravy.

První etapa rekonstrukce, která zasahuje Březeneckou ulici od křižovatky s ulicí Pod Strážištěm směrem na jih, si vynutí výluku MHD na linkách číslo 301, 302, 312, 340, 341, 350, 351, 352, 353. Kudy přesně jednotlivé linky pojedou, se dočtete ZDE. Oproti jízdnímu řádu mohou mít spoje zhruba minutové zpoždění. Zatímco ve směru Březenecká po ulici 17. listopadu bude vjezd zcela uzavřen, ve druhém směru, tedy Březenecká – Moravská bude doprava bez omezení. 

Jako objízdná trasa pro uzavřený směr je zvolena silnice I/13, kdy z ní řidiči sjedou na odbočce k zooparku, komunikaci I/13 podjedou a na sídliště přijedou z ulice 17. listopadu. 

Po dokončení 1. etapy bude následovat další, tatáž komunikace, ale v druhém silničním pruhu. Hotovo má být do konce roku. Na tuto část komunikací na sídlišti, kdy se opraví nejen povrchy silnice, vymění se obrubníky, rekonstruují ostrůvky a zálivy na vozovce, má město připraveno v pokladně 25 milionů korun, zakázka se nakonec ve výběrovém řízení vysoutěžila za cca 20,9 milionu korun s DPH. V dalším roce má rekonstrukce pokračovat ve směru na Písečnou.

objízdná trasa Březenecká

Plánek objízdné trasy: město Chomutov

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru