Zloděj za sebou galantně zamknul. Z kočárkárny ukradl pět kol
Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutov – V minulém měsíci se na chomutovské policisty obrátili obyvatelé jednoho z panelových domů na sídlišti Březenecká s tím, že jim zde neznámý pachatel z kočárkárny odcizil několik jízdních kol. Prostory, kde mívají kola zaparkována, byly uzamčeny, některá z kol tam však chyběla.

Celkem mělo být odcizeno pět kol. Policisté provedeným šetřením a vyhodnocením získaných informací zjistili, kdo by mohl za krádeží kol být. „Po pár dnech zadrželi podezřelého 33letého muže, který se posléze přiznal. Tento recidivista, který byl v minulosti za krádež již odsouzen, využil toho, že jeden z obyvatel domu ztratil klíče, které on v domě našel. Jejich pomocí si odemkl kočárkárnu a po krádeži za sebou opět zamkl. Na místo se pak vrátil ještě jednou pro další kolo, přičemž i tentokrát po odchodu prostory kočárkárny uzamkl," popsala událost policejní mluvčí Miroslava Glogovská. Odcizením jízdních kol byla způsobena škoda vyčíslená v součtu na více než 16 tisíc korun.

Vyšetřovatel muže obvinil ze spáchání trestného činu krádeže. Do případu je však „zapleten“ i jeho synovec, který jedno z odcizených kol prodal za 700 korun do zastavárny. Přitom od svého strýce věděl, že kolo je kradené. „Teprve 18letý mladík je tak stíhán pro trestný čin legalizace výnosů z trestné činnosti," dodala mluvčí.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru