Spadla klec zas nad jedním dealerem. Den na to ohlásili policisté další úlovek
ILUSTRAČNÍ FOTO: PČR
Chomutov

Kadaň, Klášterec nad Ohří – Hned dva dealery omamných látek se podařilo zadržet kriminalistům v Kadani. Jednoho dokonce přímo při prodeji drog. 

 

Ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy obvinil v úterý vyšetřovatel 38letého muže z Kadaně. „Poznatky o tom, že dotyčný by se měl zabývat prodejem drog, získali klášterečtí policisté na začátku června od pracovníků Městské policie Klášterec nad Ohří. Na základě těchto informací kriminalisté případ operativně rozpracovali, shromáždili důkazy a poznatky k podezřelému, jehož pak zadrželi. Při zadržení měl muž u sebe předměty užívané distributory drog, například digitální váhu nebo plastový grip s obsahem bílého krystalického prášku," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání zadrženého, jehož viní z distribuce pervitinu. Té se měl dopouštět v Klášterci nad Ohří a v Kadani. Muž, který sám užívá zmíněnou drogu, ji měl poskytovat dalším uživatelům, přičemž kriminalisté zadokumentovali stovky případů. „Většinou měl pervitin prodávat, občas ho prý nějakému kamarádovi poskytl i zdarma. Při výslechu se obviněný přiznal," doplnila Glogovská. U soudu mu za zmíněný trestný čin hrozí až pětileté odnětí svobody.

Další úspěšnou realizaci uskutečnili v tomto týdnu kriminalisté z chomutovského TOXI týmu. Na jejím začátku byl poznatek o možné distribuci drog v části jedné obce na Kadaňsku. Ten se k policistům dostal před několika týdny. Na jeho základě „zmapovali terén“ a provedli podrobné operativní šetření. Jeho výsledkem bylo, že se dostali až k osobě, která má distribuovat pervitin, a to nejen v této obci, ale také přímo v Kadani a na dalších místech okresu Chomutov. „Na 28letého muže se zaměřili a počkali si na vhodný okamžik k jeho zadržení. K tomu došlo v Kadani ve chvíli, kdy dotyčný drogu prodával svým zákazníkům," popsala akci mluvčí s tím, že kriminalisté podezřelého rovnou zadrželi i s téměř sedmi gramy pervitinu, jenž měl u sebe.

Poté provedli policisté další úkony, včetně výslechů vytipovaných uživatelů pervitinu, kteří od muže měli tuto látku nakupovat. „Vyšetřovatel následně muže obvinil ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy," doplnila Glogovská.

U soudu mu za jeho „obchodní aktivity“ hrozí rovněž až pětiletý trest odnětí svobody.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru