V opravovaném úseku se jezdí v jednom pásu směrem na Chomutov. Foto: ŘSD
Chomutov

Most – V polovině července mělo být hotovo. Aspoň takové byly plány Ředitelství silnic a dálnic, když v polovině června informovalo o zahájení oprav dvou úseků na silnici I/13 u Mostu. Zatímco úsek u OBI je již hotový a doprava zde probíhá plynule, v úseku ve směru na Komořany poblíž jezera Matylda se musí silničáři vypořádat s nečekaným problémem.

„V tomto úseku byly odfrézovány stávající asfaltové vrstvy a následně prováděny sanace podkladních vrstev, během nichž se zjistilo, že pod vozovkou se nachází historické důlní dílo. Na místě se proto nyní provádějí tři kopané sondy, díky nimž zjistíme více. Další postup budeme řešit ve spolupráci s Ministerstvem životního prostředí, pod jehož gesci důlní činnost spadá, abychom zvolili nejvhodnější způsob sanace a realizace prací na starém důlním díle a možnosti zprovoznění tohoto úseku. Standardní stavební práce budou mimo tento přibližně 200 m dlouhý úsek pokračovat dál," uvedla mluvčí ŘSD Dana Zikešová. 

Velkoplošnou opravu asfaltového souvrství v obou úsecích provádí společnost EUROVIA CS, a.s. a SILNICE GROUP a.s. Původně byla cena stanovena na 73,13 milionů korun bez DPH.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru