Přímo v Klášterci probíhá rekonstrukce kanalizace. Foto: ŘSD Ústeckého kraje
Chomutov

Chomutovsko – Při cestování po silnici I/13 z Chomutova na Karlovy Vary se musí řidiči obrnit trpělivostí. Před Kláštercem nad Ohří i přímo ve městě musí počítat s několika velkými stavebními akcemi.

Hned kousek za vjezdem do Klášterce nad Ohří ve směru od Chomutova již několik dní platí částečná uzavírka silnice I/13 a objížďky. Severočeské vodovody a kanalizace rekonstruují kanalizaci a vodovod v ulicích Chomutovská a Osvobozená u světelné křižovatky. Stávající světelná signalizace je tak mimo provoz, řidiči se musí řídit přenosným světelným dopravním značením.  

 

klasterec dopravni mapa page 0001

 

V pondělí 31. července započne výstavba kruhové křižovatky před Kláštecem nad Ohří v místech křižovatky silnice I/13 se silnicí 2. třídy 568 z Kadaně do průmyslové zóny Vernéřov. 

Práce budou rozděleny do šesti etap, během kterých budou některé části silnic uzavřeny a budou vedeny objízdné trasy. Celková doba výstavby je plánovaná na 84 dní.

V průběhu 1. etapy ve dnech od pondělí 31. července do pondělí 7. srpna bude uzavřena část silnice č. II/568 na průmyslovou zónu VERNE a v průběhu 2. etapy ve dnech od 7. do 14. srpna bude uzavřeno odbočení na Kadaň, přičemž objízdné trasy budou vyznačeny.

Během 3. etapy ve dnech od 14. do 21. srpna bude omezen provoz na silnici I/13 a č. II/568 z důvodu frézování silnice a provoz bude řízen řádně poučenými a vybavenými pracovníky bez nutnosti vedení objízdné trasy.

V rámci 4. etapy ve dnech od 21. srpna do 25. září dojde k výstavbě provizorní okružní křižovatky za pomoci přechodného dopravního značení. V této fázi bude demontováno stávající svislé dopravní značení a bude instalováno nové. Výstavba bude probíhat uvnitř budoucího prstence okružní křižovatky, kdy dojde k omezení dopravy na silnici č. I/13 a č. II/568 bez nutnosti objízdné trasy.

V průběhu 5. etapy od 25. září do 02. října bude uzavřena část silnice č. II/568 na průmyslovou zónu VERNE a polovina silnice č. I/13 a během 6. etapy v témže časovém rozmezí bude uzavřena silnice č. II/568 na Kadaň. Objízdné trasy budou opět vedeny podle přenostného značení.

 

kruhová křižovatka před Kláštercem

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru