Kadaň – V Kadani se po roce opět uskuteční Restaurant day, celosvětová akce, kdy si amatérští kuchaři otvírají na různých místech na jeden den své restaurace a předvádějí, co umí. V Kadani můžete přijít ochutnat různé dobroty v sobotu 19. srpna od 16.00 hodin na Löschnerovo náměstí.
Po úspěšném loňském nultém ročníku se bude Restaurant day konat i letos v parčíku na Löschnerově náměstí. Bude si kam sednout, ale neváhejte si přinést i vlastní deky a piknikovat pod širým nebemi. Těšit se můžete na známé tváře, které si pro Vás i letos připravily spoustu dobrot.
Parta z Cukr, káva, limonáda chystá pochoutky sladké i slané, které doplní výborná káva a domácí limonády z ovocných a bylinkových sirupů, které si sami připravují.
Další spoustu gurmánských zážitků připraví tým Marcely a Antoina. Letos kromě bretaňských slaných pohankových palačinek připraví také sladkou variantu z pšeničné mouky, tzv. crepes. Jistě ji uvítají především děti.
A do třetice sestavil opět svůj kuchařský tým i organizátor kadaňských Férových snídaní - Statek Hořenice pod vedením šéfkuchaře Steffena. Steffen vsadil na tradiční surovinu v netradiční úpravě, a sice hrách (samozřejmě v bio kvalitě), který na statku letos sklidili.