Kadaň - Třetí srpnová sobota v Kadani je nabitá nejrůznějšími zajímavými akcemi. Jen jedna z nich ale bude vonět všemi vůněmi světa. Ptáte se, jaká? Přijďte ve čtyři odpoledne na Löschnerovo náměstí na Restaurant Day!
Restaurant Day, celosvětový fenomén, se v Kadani koná již potřetí. A čím vás letos překvapí již tradiční kuchařské týmy?
Cukr, káva, limonáda – u téhle party si můžete opět vychutnat výběrovou kávu a osvěžit se domácími limonádami z ovocných a bylinkových sirupů, které si sami připravují. Ke kávě se ideálně hodí vyladěné dezerty, a kdo by snad zrovna neměl na sladké chuť, najde v nabídce i slané koláče, tzv. quiche.
Na sladko i na slano si bude možné poručit tenoučké palačinky po francouzském způsobu, čili crépes, které opět připraví česko-francouzský tým Marcely a Antoina. Se šunkou a sýrem nebo raději s výbornou oříškovou pomazánkou? A co by to bylo francouzské menu bez dobrého vína?
Nezahálel letos ani Statek Hořenice. Po úspěchu loňského falafelu z hořenického hrachu zapíchl tentokrát šéfkuchař Steffen prst do vietnamské kuchařky, a v sobotu se tak bude nad Löschnerovým náměstím vznášet vůně asijských bylinek v polévce pho-bo. Vietnamské pivo a exotické drinky nebudou chybět.