Tradiční koncerty, křest knihy pohádek, povídání s architektem, půlnoční mše. Takový advent připravila chomutovská knihovna
Jeden z prvních adventních koncertů. Zdroj: facebook/ knihovna SKKS Chomutov
Co se chystá

Chomutov - Již osmnáct let pořádá chomutovská knihovna v předvánočním čase tradiční, nejen adventní, koncerty v kostele sv. Ignáce a v prostorách galerií Lurago a Špejchar. Ani letos tomu nebude jinak.

Všechny adventní neděle, vždy od 18.00 hodin, budou v kostele sv. Ignáce patřit pěveckým sborům. Druhá adventní neděle již tradičně patří chomutovskému smíšenému pěveckému sboru HLAHOL pod vedením Miroslava Šulce, který doprovodí Komorní orchestr města Chomutova, pod taktovkou Jana Provazníka.

Šestnáctého prosince rozezpívá prostory kostela smíšený pěvecký sbor AURUM Chomutov, pod vedením Magdy Martincové. Hostem koncertu bude opět Komorní orchestr města Chomutova.

Třiadvacátého prosince, o čtvrté adventní neděli, se můžeme tradičně těšit na oblíbený soubor LOUTNA ČESKÁ, jehož vystoupení zpestří přednesem vánoční poezie herečka Bára Štěpánová. Stejný den je tento koncert připraven také již od 15.00 hodin v galerii Lurago. Všechny adventní koncerty slovem doprovodí herec Zdeněk Turek.

V sobotu 15. prosince v galerii Špejchar vás jistě vánočně naladí skvělý vokálně instrumentální soubor MADRIGAL, který vede Hana Ondráčková. Koncert začíná v 18.00 hodin.

Desátého prosince se v knihovně uskuteční od 17.00 hodin beseda Architektura a veřejný prostor s držitelem titulu Architekt roku 2015 Adamem Gebrianem. Český architekt, teoretik, propagátor, kritik architektury a její fanoušek, jak sám o sobě tvrdí, se vědomě rozhodl pro propagaci architektury namísto vlastního navrhování staveb a neúnavnou publikační a diskuzní aktivitou ve veřejném prostoru směřuje ke zvyšování povědomí o architektonické kultuře.

O tři dny později, ve čtvrtek 13. prosince, bude v 17.00 hodin v prostorách Galerie Špejchar zahájena výstavu slovenského malíře Dušana Mravce. Výstava s názvem Kompozice představí díla z několika cyklů jeho tvorby. Zátiší jsou autorovým nejdůležitějším tématem. Výstavu bude možné navštívit do konce ledna 2019.

Týden před Štědrým dnem, 17. prosince od 16 hodin, pokřtí v knihovně Vlasta Rut Sidonová svou novou knihu pohádek „Z Černovic do Chomutova a zpátky“. Kniha pohádek není určena jen nejmenším, je svým obsahem svázána se zdejším krajem, akcentuje historii míst, kde proběhlo po 2. světové válce osidlování a nová populace promíchaná s tou původní si vytvořila vlastní příběhy, ale slyšeli i o těch prastarých. Akci navštíví i kouzelník Magistr Kelly, všechny děti jsou srdečně zvány.

Na štědrovečerní půlnoční Českou mši vánoční Jana Jakuba Ryby v podání smíšeného pěveckého sboru Hlahol a Komorního orchestru města Chomutova se Chomutované tradičně sejdou 24. prosince o půlnoci v kostele sv. Ignáce na náměstí 1. Máje.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru