Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Kadaň – Až pět let za mřížemi by mohl strávit manželský pár z Kadaně, který si na živobytí přivydělával pácháním podvodů. Jejich jednání začali kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality v Chomutově prověřovat na základě poznatku, který získali operativní činností. Aby prověřili informace o možném páchání pojistných podvodů, provedli rozsáhlé prověřování zahrnující ztotožnění podezřelých osob, vyžádali smlouvy od různých pojišťoven a zajistili dalších důkazy.

Po jejich vyhodnocení dospěli kriminalisté k závěru, že dotyční (oba ve věku 40 let) se dlouhodobě, úmyslně a systematicky dopouštěli podvodných jednání s úmyslem neoprávněně získat pojistná plnění. „Tito manželé v krátké době uzavřeli s různými pojišťovnami několik pojistných smluv. Při jejich uzavírání uváděli vědomě nepravdivé údaje týkající se informací o tom, zda mají sjednáno či v současné době sjednávají nebo plánují uzavřít ještě jiné životní nebo úrazové pojištění. Oba toto popírali a tím způsobili, že s nimi smlouvy byly uzavřeny neoprávněně. Pokud by totiž nelhali, pojišťovny by s nimi smlouvy v daném rozsahu vůbec neuzavřely," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Na základě takto podvodně sjednaných smluv pak oba manželé čerpali od pojišťoven pojistná plnění ze svých několika „úrazů“ a celkem si tak neprávem přišli na 343 tisíc korun. „Muž navíc v některých případech při řešení pojistných událostí dokonce pozměnil lékařské zprávy tak, aby získal vyšší pojistné plnění z úrazu," dodala mluvčí.

Na základě informací zjištěných kriminalisty posléze vyšetřovatel oba manžele obvinil ze spáchání trestného činu pojistného podvodu. S ohledem na výši způsobené škody by soud mohl dotyčným uložit až pětileté tresty.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru