Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Klášterec nad Ohří – Obrátit se na policisty se vyplatilo majiteli rodinného domu v Klášterci nad Ohří, který v listopadu po příchodu ke svému pozemku zjistil, že odtud někdo odcizil úplně novou nerozbalenou lednici v hodnotě bezmála 10 tisíc korun.

Tu měla na jeho pozemku pod přístřeškem u domu uskladněnou jeho dcera. Dotyčný po zjištění krádeže přivolal policisty, kteří se případem začali ihned zabývat. Díky jejich místní a osobní znalosti vzápětí zjistili, že lednici měli z pozemku odcizit společně dvě „známé firmy“. „Jedná se o 44letého Klášterečana a jeho o 12 let mladšího spolupachatele, také z Klášterce. Podle informací zjištěných policisty si před krádeží muži nejdříve došli vypůjčit rudl, pak se na místo vrátili a otevřeli si neuzamčenou vstupní branku vedoucí na pozemek. Odtud si novou ledničku odvezli," popsala událost policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

O kus dál, ve stejné ulici, pak novou lednici rovnou prodali za směšných 1 500 korun. Policistům se ještě v den oznámení krádeže podařilo lednici vypátrat, zajistit a poté i vrátit majiteli.

Oběma mužům policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu porušování domovní svobody. Mladší z nich, který byl za majetkovou trestnou činnost nedávno soudem potrestán, je kromě toho podezřelý i ze spáchání trestného činu krádeže. „V případě nynějšího odsouzení mu tak hrozí vyšší, a to až tříletý trest. Jeho společník by za své počínání mohl u soudu obdržet až dvouletý trest," dodala mluvčí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru