Prvním krokem projektu bylo setkání zástupců školy a oslovených zástupců firem z Průmyslové zóny Triangle a společností z Chomutovska ZDROJ: Střední škola technická, gastronomická a automobilní Chomutov
Chomutov

Most – V prosinci letošního roku spustila Střední škola technická, gastronomická a automobilní Chomutov vlastní pilotní projekt Firmy pro školu – škola pro firmy. Jeho cílem je podpora technických oborů vzdělání a logistiky, nabídky a požadavky praxe žáků ve firmách, uplatnění absolventů v praxi a zároveň možnosti dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků v prostředí firem.

Prvním krokem projektu bylo setkání zástupců školy a oslovených zástupců firem z Průmyslové zóny Triangle a společností z Chomutovska. V únoru 2024 proběhne obdobné setkání s kariérovými poradci oslovených základních škol měst Chomutova a Jirkova. Žákům střední školy bude umožněno navštívit firmy a následně se v rámci odborného výcviku, souvislé praxe či brigád zapojit do práce v technických a logistických pracovních pozicích. Žákům se tak otevře cesta k uplatnění po ukončení studia.

Pro žáky základních škol zajistí střední škola projektové dny na spolupracujících firmách. Budou mít možnost, zejména ti, kteří se chystají přihlásit na střední školu do technických a logistických oborů vzdělání, poznat práci ve firmách s tímto zaměřením.
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru