Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutov – Na částku ve výši 2 000 euro si přišel 55letý pracovník jedné chomutovské firmy. Ten podle zjištěných informací využil skutečnosti, že měl přístup do oploceného areálu, kde má obchodní společnost uskladněný materiál, zboží a zaparkovaná nákladní vozidla.

 Začátkem listopadu si měl za užití kódu otevřít bránu do areálu a vjet dovnitř svým vozidlem. Tou dobou tam nikdo jiný nebyl, byla totiž sobota. Poté zde vykonával práce, jak má domluveno s vedením firmy. Kromě toho však udělal i něco navíc. Jak bylo později zjištěno, vlezl do zaparkovaného nákladního vozidla, odkud měl odcizit obálku se dvěma tisíci euro v hotovosti. „Aby své jednání zastřel, tvrdil pak majitelům firmy, že i jemu někdo z jiného vozidla odcizil jeho spacák a měnič napětí. Majitelé se pak domnívali, že na pozemek vnikl neznámý pachatel a takto také krádež oznámili na policii," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Policisté však v průběhu šetření odhalili, že vše bylo jinak a zmíněného pracovníka k věci vyslechli. Nejprve jim odvyprávěl svou verzi příběhu, ve které sám figuroval jako okradený neznámým pachatelem. Po předložení důkazů však šel „s pravdou ven“ a ke krádeži obálky s hotovostí se přiznal.

Policisté mu již sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádeže. „Pokud soud jeho vinu prokáže, mohl by mu uložit trest odnětí svobody až na dva roky," dodala mluvčí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru