Nové informační tabule poukazují na ty nejzajímavější informace z Bezručova údolí. Foto: město Chomutov
Chomutov

Chomutov – V evropsky významné lokalitě Bezručovo údolí září do dáli novotou naučné tabule. Turisté, ale i obyvatelé Chomutova se z nich dozví různé zajímavosti.

S přispěním dotace Ústeckého kraje z Programu pro rozvoj ekologické výchovy, vzdělávání a osvěty na území Ústeckého kraje na období let 2022 až 2025 Chomutov obnovil naučné tabule v Bezručově údolí. Tímto chce město zvýšit povědomí o přírodní památce a evropsky významné lokalitě Bezručovo údolí.

„Stávající informační tabule v Bezručově údolí byly již zastaralé a bylo třeba je vyměnit, ale hlavně také zaktualizovat informace o Bezručově údolí a udělat z nich interaktivní zábavné vzdělávací nástroje pro děti i dospělé,“ komentuje Tereza Rödlingová, pracovnice odboru rozvoje a investic.

Mapa na začátku cyklostezky zobrazuje nyní všechny důležité milníky v údolí, které zde návštěvníci mohou najít a zvolit si je například za cíl své cesty. Mapa zobrazuje údolí od kraje města Chomutova u Hamerského rybníka na kótě 400 metrů nad mořem až po obec Hora svatého Šebestiána ve výšce 840 m nad mořem. Další tabule o loukách, nivách a lesích Bezručova údolí zdůrazňují hlavně vzácné rostliny a živočichy, které se zde nachází a které je třeba chránit.

První oficiální procházka podél nových naučných tabulí se konala v sobotu 8. června. Další bude v září a bude určena pro školáky. Odborný výklad zajišťuje přírodovědec, Čestmír Ondráček a entomolog a fotograf, Pavel Krásenský.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru