Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutov – Školy a učitelé z Ústeckého kraje zazářili v Národní soutěži škol v digitálních kompetencích 2024. Jejich úspěchy potvrzují vysokou úroveň digitálního vzdělávání v regionu.

Soutěže se zúčastnily desítky převážně středních škol a tisíce jejich svěřenců. Hodnotily se nejen počty certifikačních zkoušek ECDL, ale i jejich úspěšnost a zaměření, přičemž se kladl důraz na digitální kompetence v robotice, programování, práci s informacemi a kybernetické bezpečnosti.
 
Školy a učitelé z Ústeckého kraje v této soutěži významně uspěli a ukázali vysokou úroveň v oblasti digitálního vzdělávání. Nejzapálenější učitelkou v oblasti vedení ECDL zkoušek se stala Vladimíra Naxerová ze Střední průmyslové školy a Vyšší odborné školy v Chomutově. Ze stejné školy pochází také nejzapálenější učitel v oblasti hodnocení ECDL zkoušek Rudolf Naxer. 
 
Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola zvítězila také ve zvláštní kategorii v oblasti robotiky a celkově patří mezi TOP 10 českých škol využívajících mezinárodně standardizovaný vzdělávací a certifikační koncept ECDL/ICDL. K těmto školám patří také Obchodní akademie a jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky v Ústí nad Labem a Vyšší odborná škola a Střední odborná škola v Roudnici nad Labem
 
Soutěž vyhlásila Česká společnost pro kybernetiku a informatiku spolu s českou technologickou společností CertiCon a.s. a kanceláří ECDL Czech Republic. Jejím cílem bylo podpořit rozvoj digitálních kompetencí žáků a standardizovaný přístup učitelů při hodnocení výsledků vzdělávání v této oblasti.
 
Více informací se lze dozvědět na stránkách www.ecdl.cz
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru