Ústí nad Labem – Policisté z dopravního inspektorátu vyšetřují dopravní nehodu, která se stala v neděli dopoledne. Dvacetiletý řidič Passatu jel ve směru od Panské ulice do ulice Malá Hradební a narazil do Octavie, která zastavila na světelné křižovatce před ním.

Policejní hlídka na místě nejdříve zjišťovala, zda není někdo zraněný. Nikdo se naštěstí nezranil, dvacetiletý řidič však stále seděl ve svém autě. Když k němu policisté přistoupili, praštil je přes nos silný zápach alkoholu. Na sedadle spolujezdce ležela prázdná lahev bílého rumu a řidič v ruce svíral ježka.

Na dotaz policistů, jestli je zraněný, odpověděl, že ne, že mu umřel domácí mazlíček ježek. Policisté se mu ale snažili vysvětlit, že ježek, kterého má v ruce, je živý a hýbe se. Mladík vůbec nedokázal souvisle komunikovat a při dechové zkoušce nadýchal 2,76 promile. Test na drogy byl negativní.

„Vzhledem k jeho neschopnosti se koordinovaně pohybovat byl mladík převezen do nemocnice na vyšetření a následně k vystřízlivění na záchytnou stanici. Živý a zdravý ježek byl převezen do ústeckého útulku, kde si jej majitel bude moci po vystřízlivění vyzvednout. Mladík je v současné době podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a pravděpodobně trestem bude nejenom tučná pokuta, ale i to, že si delší dobu za volant nesedne," uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru