Foto zdroj: město Žatec
Chomutov

Žatec – 4. brigáda rychlého nasazení byla založena 1. července 1994 jako reakce na potřebu moderní a efektivní vojenské jednotky schopné rychle reagovat na krizové situace.

Od svého vzniku se naše brigáda stala neodmyslitelnou součástí ozbrojených sil České republiky, účastnila se řady významných operací a cvičení jak na domácí, tak na mezinárodní úrovni. Naše jednotky se osvědčily v mnoha zahraničních misích a válečných konfliktech, v boji i při poskytování humanitární pomoci v krizových oblastech. Kromě toho jsme pravidelně nasazováni při zvládání přírodních katastrof a jiných mimořádných událostí na území České republiky. Od roku 2004, tedy již 20 let, máme svůj domov zde, v královském městě Žatci.

Dovolujeme si vás srdečně pozvat na slavnostní nástup k příležitosti 30. výročí založení 4. brigády rychlého nasazení, který se uskuteční 27. června 2024 ve 14:00 hodin na náměstí Svobody v Žatci. Budeme rádi, když s námi toto výročí oslavíte. Součástí programu bude ukázka techniky a vybavení na náměstí Prokopa Velkého mezi 10. a 18. hodinou. Zde bude připraveno i drobné pohoštění pro všechny návštěvníky.

Těšíme se na vaši účast na této významné události, která je nejen oslavou našeho výročí, ale také příležitostí poděkovat všem, kteří se podíleli na budování a udržování vysokého standardu 4. brigády rychlého nasazení.

Vladimír Moravec

4. brn výročí 4576a

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru