Foto: Karlovarský kraj
Chomutov

Karlovy Vary - Na karlovarském letišti v úterý v dopoledních hodinách přistálo letadlo z izraelského Tel Avivu. Cestující vítala jednatelka letiště Alice Justina Undus. Charterová linka mezi Karlovými Vary a Tel Avivem bude létat v týdenním turnusu až do konce října letošního roku.

Linku se podařilo otevřít díky spolupráci s izraelskou společností Overseas Travel, která se po úspěšném rozlétání linky do lázní Piešťany rozhodla, že od roku 2024 otevře i linku do Karlových Varů. Letadlo Embraer E175 společnosti GullivAir s kapacitou 88 cestujících bude na letišti přistávat každý týden v úterý v 8:45 hodin. V opačném směru pak bude odlétat v 10:00 hodin.

Včerejší let nabral zhruba hodinové zpoždění, které se ovšem podařilo ještě ve vzduchu o několik desítek minut zkrátit. Letadlo po přistání projelo vodní slavobránou, o níž se postarali letištní hasiči. Jak uvedla jednatelka letiště Alice Justina Undus, mezi cestujícími, kterých bylo celkem 37, nechyběli ani zahraniční touroperátoři. Ti v našem regionu budou pobývat necelý týden a v doprovodu Destinační agentury Živý kraj budou poznávat jeho atraktivity i širokou síť nabízených služeb. Jednatelka letiště věří, že si tato linka rychle najde své klienty jak v Izraeli, tak i u nás.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru