Zdravotníci i pacienti si zapálení studentů do praxe velmi pochvalovali. Foto: nemocnice Kadaň
Chomutov

Kadaň – Generace sněhových vloček? Málo odolná a labilní? Ani náhodou. Studenti střední zdravotnické školy zvládli náročné praxe v Nemocnici Kadaň na výbornou!

Sára, Eliška, Kristýna, Daniela, Jirka, Vítek, Anna, Štěpánka a Marcela Ella. Pracovití, šikovní, zodpovědní, odolní a rozhodně už teď ví, co jednou chtějí v životě dělat. Vrchní sestry na ně pěly ódy. Pacienti nešetřili superlativy. Jejich skromné úsměvy, pokora a samozřejmost, se kterou zvládali často i velmi náročné úkoly, nenechala nikoho na pochybách, že tito „mlaďoši“ se pod tlakem a tíhou povinností rozhodně, jako ty vločky, nerozpustí.

Jen tak něčeho se nezaleknou. Jsou soucitní, empatičtí a zdravě drzí. Dokáží si vydobýt respekt a zároveň jim nechybí pokora. Touhu pomáhat mají v DNA. Nehroutí se z utrpení a bolesti. Chtějí od ní hlavně ulevit. Neomdlévají při pohledu na proleženiny, nehojící se rány a lidské neštěstí. Život berou takový, jaký je. Nemají hlavy v oblacích, ale stojí nohama pevně na zemi, na začátku cesty životem, který lehký nebude a možná mnohem více, než my, „dříve narození“, si uvědomují, že svět v pořádku není a je třeba se k tomu postavit čelem, studovat, najít si práci a snažit se žít smysluplný život.

Střední zdravotnická škola se za tyto budoucí zdravotní sestry rozhodně stydět nemusí. Jsou, jak konstatovala jedna naše vrchní sestra, jednoduše luxusní.

Většina studentů absolvuje v Nemocnici Kadaň v létě brigádu. Foto: Nemocnice Kadaň

Ve středu 26. června se uskutečnilo za přítomnosti ředitele MUDr., Bc. Petra Hossnera, MBA, hlavní sestry Moniky Grof a třídní učitelky Mgr. Jany Razakowské slavnostní předání certifikátů o absolvování praxe, dárkových košů a poukazu do nemocniční lékárny. Téměř všichni tito studenti u nás zůstávají na letní brigádu a naším přáním je, aby se k nám po škole vrátili. Máme pro ně lákavá stipendia, maximální podporu práce při studiu, možnost zaměstnaneckého ubytování, jistotu stabilní práce a mnoho dalších benefitů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru