Jeden z soutěžních návrhů klasického participativního rozpočtu pro občany Chomutova. Foto: město Chomutov
Chomutov

Chomutov - K 10. červnu bylo ukončeno hlasování žáků na třech základních školách v Chomutově v rámci pilotního ročníku školního participativního rozpočtu. Sami žáci navrhovali ve svých školách, co by jim zpříjemnilo přestávky, co jim ve škole chybí a co by jim udělalo radost. Celkem zvítězily čtyři návrhy na třech chomutovských školách.


„Pole působnosti měli žáci nejen v budově školy, ale i na zahradě nebo na dvoře školy nebo v jejím přilehlém okolí. Finančně se nápad musí vejít do 50 tisíc korun. Sešly se krásné nápady, které ocenili i ředitelé a učitelé daných škol. Byl to přínos i pro ně, zjistili, na co se mohou zaměřit, s čím mohou pracovat a jak mohou vytvořit ve škole příjemnou atmosféru,“ komentuje Ing. Tereza Rödlingová, koordinátorka participativního rozpočtu. 

Vítězné návrhy byly celkem čtyři na třech školách. Zvítězily nápady uvnitř budov škol a hlavně se jedná o aktivnější trávení přestávek mezi hodinami. Na Základní škole Hornická zvítězil projekt Zábava o přestávkách na druhém stupni. Projekt by měl obsahovat stolní fotbálek, air-hockey, boxovací pytel, posilovací hrazdy a herní koutek na rychlé hry o přestávkách. Na Základní škole Písečná se zrealizuje Koutek pro odpočinek a úlevu od stresu. Základní škola Kadaňská si odhlasovala dva projekty, kterými jsou Vzdušný hokej blue line ve druhém patře školy a Akční podlaha v patře prvním. 

Všechny tyto projekty se dětem zrealizují co nejdříve tak, aby si na začátku příštího školního roku mohly již užívat plody své aktivity a snahy.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru