Novým primátorem Chomutova je Milan Petrilák. Foto: redakce
Chomutov

Chomutov – Chomutovští zastupitelé v pondělí během zastupitelstva zvolili nového primátora města. Stal se jím dosavadní druhý náměstek Milan Petrilák. V čele města nahradil obviněného Marka Hrabáček. Současně se musel doplnit i v tu chvíli uvolněný post druhého náměstka. Na tuto pozici byl zvolen Michal Tůma.

Milan Petrilák vstoupil do vedení města před necelým rokem, a to v prosinci, kdy nahradil na pozici druhého náměstka Davida Dindu. Ten na funkci rezignoval poté, kdy byl policí obviněn z trestného činu. Po několika měsících bylo policií jeho stíhání zastaveno jako nedůvodné.

Nyní Petrilák "povýšil" v pondělí na funkci nejvyšší. Jeho odvolaný předchůdce Marek Hrabáč "padl do sítě" kriminalistů při srpnové razii, která probíhala v několika krajích. Obviněn byl hned z několika skutků, vesměs se jedná o ovlivňování veřejných zakázek. Společně s bývalým ředitelem Správy a údržby silnic Ústeckého kraje Liberem Tačnerem a šéfem stavební firmy Rocknet Ladislavem Šmucrem je dosud ve vazbě. 

Kromě Hrabáče policie stíhá dalších 13 lidí a do případu je zapojeno ještě pět firem. Mezi obviněnými je také ředitel městské policie Tomáš Douda. Ze své funkce nebyl odvolán. Na rozdíl od ředitelky Zooparku Chomutov Věry Fryčové, kterou radní z funkce odvolali v druhé polovině srpna. I ona patří mezi obviněné. Její obvinění se týká zakázky rekonstrukce fasády objektu Tajga v zooparku. Podle vedení města, pokud bude obvinění zproštěna, bude jí funkce vrácena.

V prvé řadě je dle Petriláka důležité opět získat důvěru obyvatel ve vedení města, poškozenou právě kauzou ovlivňování veřejných zakázek. Chystá například nechat zpracovat externí audity zakázek v městských společnostech. 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru