Chomutovem opět budou zvonit zvony na Městské věži. Foto: město Chomutov
Chomutov

Chomutov – Po modernizaci pohonu zvonů na Městské věži v Chomutově na náměstí 1. máje se dnes v pravé poledne uskuteční jejich první zvonění. Poté budou zvony zvonit takto každý den až do soboty. 

„Oba zvony jsou velice cenné, jeden je z roku 1500 a druhý z roku 1590. Po modernizaci pohonu zvonů vyvstala otázka, jak často mají zvonit," poznamenal minulý týden 2. náměstek primátora Milan Märc.  

Zatím jsou časy zvonění stanoveny tak, že velký spodní zvon bude zvonit každý den v pravé poledne. V neděli se navíc rozezní v pravé poledne i druhý zvon a zvonit se bude také v 9.30 na bohoslužbu. To bude platit také pro ostatní významné liturgické svátky. „Případně doplníme zvonění ještě o "klekání, tedy v 18 hodin," informuje mluvčí města Zuzana Vavřínová.

První fáze modernizace elektrického pohonu zvonů přišla městskou pokladnu na více než 640 tisíc korun. Její součástí je i automatické otevírání okenic. 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru