Foto: Krajská zdravotní
Chomutov

Ústí nad Labem – Malý Jáchym, který byl v neděli 13. října nalezen v kontejneru v ústecké části Střekov (psali jsme ZDE), je nyní v bezpečí na ústecké Dětské klinice, kde se má čile k světu, je zdravý a daří se mu. Informovala o tom Krajská zdravotní. Zároveň děkuje všem, kdo se podíleli na jeho záchraně a péči.

Na případu kriminalisté intenzivně pracovali a v úterý 15. října matku, která novorozence odložila do popelnice, dopadli (psali jsme ZDE). Napomohly k tomu i poznatky, které získali na základě zveřejnění fotografie dámské bundy, ve které byl chlapeček zabalený. Matce teď hrozí až dvacetiletý, nebo výjimečný trest. 

„Policejní vyšetřovatel obvinil matku nalezeného novorozence ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu. Žena se ke svému činu jako podezřelá doznala. V případě soudem uznané viny obviněné hrozí trest odnětí svobody až do výše 20 let nebo výjimečný trest," uvádí Policie ČR na sociální síti X.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru