Ústecký kraj - Včasná a perfektní práce složek záchranného integrovaného systému i důležitost dostavby dálnice D7 z Prahy do Chomutova se podle hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka ukázaly při středeční dopravní nehodě autobusu u Panenského Týnce. Znovu proto apeluje na Ředitelství silnic a dálnice, aby další pokračování výstavby uspíšilo.

Havárie školního autobusu mezi Sulcem a Panenským Týncem. Foto: HZS ÚK

Ve středu, krátce po osmé hodině ráno, se na silnici I. třídy č. 7, poblíž Panenského Týnce, odehrála dopravní nehoda autobusu, který vezl děti a učitele ze Základní školy Vejprty na výlet do Prahy. V autobusu cestovalo kromě řidiče 41 dětí a tři dospělé osoby. Řidič autobusu (53. ročník) dostal zřejmě na namrzlé vozovce smyk a havaroval mimo vozovku do pravého silničního příkopu, kde se převrátil na bok. Při nehodě došlo k těžkému zranění řidiče busu, těžkému zranění jedné učitelky a těžkému zranění jednoho dítěte. Dále lehčí újmu na zdraví utrpělo 27 dětí a dvě učitelky, které byly převezeny k ošetření do nemocnic Středočeského a Ústeckého kraje.

Vzhledem k dalším nehodám na tomto silničním tahu byla cesta plně zprůjezdněna až krátce po 17. hodině. "Policisté jich ten den na sedmičce šetřili dalších 15, kdy šest osob bylo při nich lehce zraněno a škoda se vyšplhala na cca 2 500 000 Kč," vypočítala mluvčí policistů na Lounsku Jaromíra Střelcová.

„Řada úseků vytížené dopravní tepny stále má pouze jeden pruh v každém směru. Včetně obchvatu samotných Loun, kde se bohužel již stala řada i tragických nehod,“ uvedl hejtman Oldřich Bubeníček a dodává: „Za sebe přeji dětem i učitelům brzké uzdravení.“

Dálnice D7, která byla do konce loňského roku ještě rychlostní silnicí R7, je dnes hotová mezi Prahou a Slaným, mezi Bitozevsí a Chomutovem a dokončen je také obchvat Sulce na Lounsku. Podle posledního harmonogramu se má zbylých šest úseků, které čítají celkem asi 40 kilometrů postavit do roku 2023.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru