Chomutov - Město zahajuje spolupráci s vládní Agenturou pro sociální začleňování. Vládní úředníci vybrali Chomutov jako jedno z měst, v kterém zavádí takzvaný koordinovaný přístup. Ten s sebou přinese až desítky milionů korun, kterými bude možné v Chomutově podpořit třeba zlepšení života na sídlištích či investovat do odborného personálu základních škol.

Ilustrační foto

Agentura uspořádala první velké setkání se všemi budoucími partnery – od města přes neziskové organizace, školy, úřad práce až po městskou, státní policii. „Agentura už jednou s městem spolupracovala, ale nebylo to dotaženo do konce. Hodně věcí je městem Chomutov již připraveno, je na co navazovat a věřím, že napodruhé bude spolupráce úspěšnější,“ říká lokální konzultantka agentury Kamila Zinčenková.

Chomutov do spolupráce s agenturou vstupuje s očekáváním, že se podaří zlepšit situaci na sídlištích a obecně kvalitu života místních obyvatel. Velkým problémem jsou například spekulanti s byty, kteří profitují na dávkách, které stát vyplácí na bydlení.

Město společně s agenturou do plánování projektů zapojí všechny důležité osoby. V případě sídlišť půjde o zástupce vlastníků bytů, ale také o důležité úřady či neziskové organizace pracující s dětmi a mládeží a poskytovatele sociálních služeb. Spíše než o investice do staveb ve výsledku půjde o zajištění prostředků například na domovníky v panelových domech, kvalitní volnočasové aktivity pro děti a mládež či o zapojení nezaměstnaných osob do úklidu sídlišť.

Vzniknou též projekty v oblasti školství a bydlení. Ve školách by se jednalo o prostředky na asistenty a psychology nebo na vybavení škol. „V Chomutově se překvapivě mnoho dětí z chudých rodin vzdělává ve školním programu pro žáky s lehkou mentální poruchou. Děti z ekonomicky slabých rodin někdy nedostávají od rodičů dostatečnou pomoc a podporu při přípravě do školy. Pokud tuto podporu zajistíme, umožníme řadě těchto dětí vzdělávání v běžných školách. “ doplnil náměstek primátora Marian Bystroń.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru