Jirkov – Jirkov získal do svého majetku bývalou jízdárnu a lazaret, které se nacházejí v blízkosti zámku Červený Hrádek. Město historickou budovu koupilo proto, aby dále nechátrala. Objekty by chtělo opravit a využívat jako zázemí pro zámek.

Jirkov, kterému už patří zámek Červený Hrádek, koupil historický objekt ve veřejné soutěži za více než čtyři miliony korun. „Je dobře, že jsme vyhráli veřejnou dražbu, o dům se postaráme ve spolupráci s památkáři a najdeme pro něj vhodné využití,“ říká starosta Radek Štejnar. Radnice by ve dvoupodlažní budově chtěla udělat dílny pro pracovní četu zámku, sklady a mohly by zde vzniknout i ubytovací prostory pro turisty.

Objekt je ve stavu před rekonstrukcí, tak je už teď jasné, že do něj bude muset začít brzy investovat. Po nezbytných formalitách, v tuto chvíli se čeká na návrh smlouvy, která musí projít rukama zastupitelů, se budou připravovat návrhy k využití objektu a projekt. Z budovy se vyklidí nepotřebné zařízení a případně začnou akutní opravy. V první fázi se tam zřejmě přestěhuje pracovní četa ze zámku, připraví se skladové prostory a dílna údržby.

Budova je obklopena dalšími dvěma objekty, které jsou v rukách soukromých vlastníků a chátrají. Kazí tak vzhled romantického podzámčí, které se město snaží zvelebovat. Dvoupodlažní objekt bývalé jízdárny využívala firma LESS & FOREST, která skončila v konkurzním řízení.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru