Chomutov – V chomutovském zooparku probouzeli v sobotu 19. března ze zimního spánku medvědy. Míšové tentokrát spali opravdu tvrdě, jednoho ven nevylákaly ani připravené dobroty.

Probouzení medvědů. Foto: Monika Procházková

Na každoroční jarní akci dorazily do zooparku i přes nepříliš vydařené počasí stovky lidí. Medvědy – Nera, Noru, Michala a Míšu - pomohla návštěvníkům vzbudit krátkou říkankou moderátorka Aneta Christovová. Hned po probuzení byly pro zvířata připraveny dobroty v podobě dortů s oblíbenými kousky ovoce a zeleniny. Pochutnat si na nich ale nakonec přišli jen tři míšové. „Čtvrtý medvěd ještě spí v brlohu,“ komentovala to mluvčí zooparku Martina Pelcová.

Pro děti bylo v zooparku připraveno také několik soutěží. Na konci akce pak proběhlo losování o ceny. Tři šťastlivci si odnášeli domů obří plyšové medvědi a jeden ještě k tomu i poukázku na zájezd.

Medvědy hnědé chová zoopark 17 let. Dva samci byli odebráni z nevhodného soukromého chovu. Samice věnovali manželé, kteří je dostali jako dárek a brzy zjistili, že medvědi domů nepatří.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru